ALLMÄNNA VILLKOR

Allmänt

Dessa allmänna villkor gäller för kund som är konsument och gör en beställning av Sipora AB, via hemsida, telefon, mail eller via annan väg. Vid köp ingås avtal mellan dig och Sipora AB med organisationsnummer 559358-2454. Utförliga kontaktuppgifter finner du på vår webbplats under länken kontakt.

För att göra ett köp på sipora.se måste du ha fyllt 18 år. Sipora AB tillåter inte, i enlighet med svensk lag, att kreditköp görs av personer under 18 år. Minderåriga kan, med tillstånd av målsman, ingå avtal med Sipora AB.

Köp och beställning

För att genomföra ett köp på vår hemsida måste kunden godkänna våra allmänna villkor. I och med godkännadet av våra allmänna villkor förbinder sig kunden till villkoren i sin helhet, samt att denne tagit del av all förenlig information och samtycker till hanteringen av personuppgifter och cookies.

Avtal om köp ingås i samband med att Sipora AB bekräftar beställningen genom att skicka en orderbekräftelse via mail. Orderbekräftelsen skickas till den e-postadress som kunden angivit direkt vid ordertillfället. Orderbekräftelsen bör sparas för eventuella kontakter med Sipora AB’s kundservice eller liknande.

Alla priser på hemsidan är angivna inklusive moms och i svenska kronor. Priserna inkluderar inte eventuella betalnings- och fraktavgifter. Dessa avgifter anges separat om och i de fall de förekommer. Kampanjpriser gäller tidsbestämt eller så långt lagret räcker.

Sipora AB reserverar sig för prisändringar, slutförsäljning och eventuella faktafel som kan finnas på vår sida eller i våra annonser. Med faktafel menas exempelvis, men ej uteslutande, eventuella pris fel, produktbeskrivningar och felaktiga lager saldon. När du lägger en beställning skickas en orderbekräftelse till dig via e-post. Om du har frågor eller om du vill ändra något kontaktar du oss via e-post eller telefon. Du hittar fullständig kontaktinformation under länken kontak. Kunden måste vara över 18 år eller ha målsmans tillstånd för att få ingå köpeavtal med Sipora AB.

Sipora AB uppmanar kunden att spara orderbekräftelsen för eventuell kontakt med Sipora AB.

Sipora AB förbehåller sig rätten att när som helst ändra Allmänna villkor, priser, sortiment, beskrivningar eller bilder på hemsidan.

Kunduppgifter

Vid genomförandet av ett köp på Sipora AB ansvarar kunden för att samtliga uppgifter är fullständiga samt korrekta. Kunden kommer vid köptillfället ombedes att uppge personuppgifter.

Frakt och leverans

Sipora AB erbjuder fri frakt inom Sverige. Vid leverans av produkter från olika lager och leverantörer förbehåller vi oss rätten att dela upp leveransen – kunden meddelas om detta i god tid före leveransen.

Leveranstid

Varorna kommer normalt att levereras inom den tidsperiod som anges på produktsidan på Sipora AB webbplats. Leverans sker normalt vardagar mellan 08:00 – 20:00 till närmaste ombud. Tiden tilldelas beroende på var i landet du bor. Tänk på att leveranstiden angiven på hemsidan är preliminär. Du som kund kommer att bli aviserad per sms eller e-post av transportföretaget för närmare information om leveransdag och tid.

Vid eventuella leveransförseningar kommer du att bli kontaktad av Sipora AB.

Leveransätt

Sipora AB fraktar med med DHL och PostNord. Leverans sker på vardagar dagtid enligt överenskommelse med fraktbolaget. Fraktbolaget skickar information till kunden gällande ombuds adressen. Legitimation måste uppvisas vid mottagande av leverans. Paketet skall hämtas ut från ombud inom den tid som anges i aviseringen. Paket skall normalt hämtas ut personligen mot uppvisande av legitimation och försändelse nummer. Du som kund kommer få en avisering om var och när paketet skall hämtas. Hämtas paketet ej ut från ombud äger Sipora AB rätten att debitera kunden 195 SEK inklusive fatkuraavgift för varje ej uthämtad order.

Leveransadress

Vi levererar normalt till folkbokförd adress, önskas annan leveransadress måste ni kontakta vår kundservice via e-post eller telefon. Sipora AB förbehåller sig rätten att neka leverans till annan adress än folkbokförd adress.

Transportansvar

Sipora AB ansvarar för eventuellt skadad eller förlorad vara under transporten till kunden. Kunden ansvarar för varan under eventuell retur.

Betalning

Sipora AB erbjuder olika betalsätt. Dessa anges på webbplatsen. Sipora AB har rätt att ta betalt av kunden redan i samband med beställningstillfället, så till svida att inte faktura betalning, delbetalning eller liknande betalningsalternativ valts av kunden.

Bankkort eller kreditkort

Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. Vi använder Klarna betal alternativ. Vi accepterar följande kort: Visa, MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället. Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokorts betalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

Faktura

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Klarna AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Sipora AB överlåtna till Klarna AB. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation (SEKKI)

Garanti

Vi säljer alla produkter med ett (1) års fabriksgaranti samt tre (3) års reklamationsrätt enligt konsumentköplagen. Garantin täcker endast ursprungliga fabrikationsfel och ej fel som uppstår på grund av egen förändring på varan, så som ändringar i utseende eller funktion, ombyggnation eller annan förändring. Orderbekräftelsen fungerar som garantibevis. Samtliga produkter som säljs av Sipora AB är ämnade att användas i en så kallad hemmamiljö. Används produkterna på något annat sätt så gäller ej varans garanti.

Ångerrätt och öppet köp

Vid köp av varor på Sipora AB gäller alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Detta innebär att kunden har rätt att ångra sitt köp genom att meddela Sipora AB detta inom 14 dagar från det att kunden eller kundens ombud tagit emot den beställda varan (ångerfristen).

Det är alltid kunden som ansvarar för fraktkostnaden vid retur av varan.

Ångerrätten gäller ej varor som tillverkats enligt kundens anvisningar eller på något sätt är präglat enligt kundens anvisning. Om varan är av sådan art att ångerrätten ej gäller för denna produkt kommer detta tydligt att framgå.

En vara kan returneras upp till 14 dagar efter mottagen leverans, förutsatt att produkten returneras omonterad, komplett och väl emballerad samt med kvitto. Om man är osäker på produkten skall man hantera den varsamt så att den går att returnera i nyskick, alltså oanvänd, och spara emballaget. Öppet köp gäller ej specialbeställda varor eller utförsäljningsvaror. Återbetalning sker inom 30 dagar efter att vi mottagit din retur.

Om kunden vill ångra sitt köp skall det klart och tydligt meddelas Sipora AB, innan tidsfristen för ånger har gått ut. Kunden skall uppge namn, adress, orderrummet samt övrig relevant information.

Retur

När vi fått in er anmälan om retur så kommer vi kontakta Er för att, tillsammans med Er, bestämma upphämtnings dag. Kunden står för fraktkostnaden och har ansvar för upphämtning och att varan är korrekt emballerad och att varan är i fint skick. Varan skall vara Sipora AB tillhanda senast 14 dagar efter köpet.

När kunden ångrar sitt köp betalar Sipora AB tillbaka det belopp som kunden betalat för varan. På det belopp som återbetalas har Sipora AB dock rätt att dra av en summa som motsvarar den värdeminskning jämfört med varans ursprungsvärde om denna värdeminskning beror på att kunden har använt eller begagnat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa egenskaper och funktion.

Återbetalning sker senast inom 30 dagar från att returen lämnat kunden.

Vid retur återbetalas ej eventuella fraktkostnader.

Reklamation

Skulle det vara något fel på din vara gör du en reklamation via vår hemsida så snart som möjligt efter fel har upptäckts, dock inom 2 månader efter att felet upptäckts.  Detta för att vi ska kunna bedöma ditt fall så bra som möjligt.  Vi tar sedan kontakt med dig så fort vi kan för eventuell ersättning eller retur. Ersättning ges i form av en summa i tillgodo på kundkontot som kan användas vid kommande köp på hemsidan. Vid eventuell utbetalning sker inom 30 dagar från att ärendet blivit löst.

Kunden har 3 års reklamationsrätt på varor inköpta på Sipora AB enligt gällande konsumentlagstiftning.

Sipora AB förbehåller sig rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig enligt gällande konsumentlagstiftning. Vidare så följer Sipora AB alltid allmänna reklamationsnämnden riktlinjer.

Transportskada

Om varan är skadad vid leverans ska detta anmälas omgående till oss. Detta ska göras inom tre dagar för att vi ska kunna anmäla skadan till fraktbolaget. Det är viktigt att du packar upp och kontrollerar varan så fort som möjligt för att kunna upptäcka både synliga och dolda transportskador. Om det är en synlig transportskada anmäls detta enklast direkt till chauffören vid mottagandet. Be chauffören om en  notering på din kopia av fraktsedeln och spara emballaget för eventuell retur.

Force majeure

Sipora AB skall inte hållas ansvarig för brott mot de villkor som orsakats av omständigheter utanför vår kontroll, inklusive, men inte begränsat till, explosioner, brand, blixtnedslag, hårt väder, krig, översvämning, arbetskonflikt (oavsett om det omfattar våra anställda eller inte).

Lagar och tvister

Sipora AB lyder under Konsumentköplagen och Distansavtalslagen. I samband med en tvist åtar sig Sipora AB att frivilligt följa eventuella beslut från Allmänna reklamationsnämnden.